МБАЛ ЮГОЗАПАДНА БОЛНИЦА

Професионална грижа за вашето здраве

Полезна информация

Хранене по време на лечение

Храненето в МБАЛ „Св. Врач“ ЕООД е на съвременен принцип. Всеки болен получава прясно приготвена на място храна според заболяването си и предписанието на лекаря . Храненето се извършва в столовата на отделението, като качеството е гарантирано чрез контролиран пренос на храната от кухнята до пациента.

Според конкретното заболяване и Вашето състояние лекарят ще прецени какъв режим на хранене да следвате при престоя си в болницата. В МБАЛ „Св. Врач“ ЕООД се готви по 5 специализирани диети.

След определени операции и при някои заболявания е възможно да се наложи да бъдете хранени чрез венозни вливания на хранителни вещества или през сонда в стомаха.

Независимо от конкретната диета, храната ви ще бъде приготвена от пресни и контролирани продукти, при спазването на всички правила за хигиена и здравословно хранене.

В болничната кухня се приготвя и храна срещу заплащане, по утвърдено меню. Заявяването и приготвянето на храна за болните извън тази, която се предлага безплатно (само когато те са на обща диета), става при дежурната сестра и след заплащане в касата на болницата.