МБАЛ ЮГОЗАПАДНА БОЛНИЦА

Професионална грижа за вашето здраве

Отделения в САНДАНСКИ

Акушеро-гинекологично отделение

Акушеро-гинекологично отделение е доказало своя висок професионализъм в дългогодишната си практика. В отделението работят утвърдени през годините професионалисти, които осъществяват навременна и качествена родилна и гинекологична помощ. Отделението работи на 24 часов работен режим.

АГО се намира на 3-ти етаж в Блок А на Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Врач” ЕООД гр. Сандански. Акушеро-гинекологично отделение има разкрити 15 легла, възможност да разкрие още 10 при необходимост. Отделението разполага с една родилна и 2 операционна зали, които са оборудвани по стандартите за хирургия и анестезиология. Предродилната зала има кардиотокографски монитор за наблюдение на родовата дейност и регистриране на ДСТ, инфузионни помпи за индуциране на раждането и правилно дозиране на медикаментите в периода на раждането и един ехографски апарат за спешна диагностика.

АГО е разделено на три сектора:

  1. Гинекологичен сектор
    Стаите в гинекологичен сектор са с по три и четири легла ,санитарен възел и телевизор.
  2. Родилен сектор
    Разполага със шест болнични стаи, от които една стая изолатор и една ВИП стая със самостоятелен санитарен възел, телевизия и хладилник. Стаите в Родилен сектор са с по две легла, самостоятелен санитарен възел и телевизор.
  3. Неонатологичен сектор
    Неонатологичен сектор се грижи за новородените, като има възможност за отглеждане на рискови новородени. Секторът разполага с два нови кувьоза подсигуряващи оптимални условия за отглеждане на рисковите бебета. В сектора е подсигурена и изкуствена храна за хранене или дохранване на новородените при проблеми с кърмата на родилката. Системата”Майка-бебе”функционира успешно вече 10 години. Бебетата са в непрекъснат контакт с майките 24 часа.